fredag 23 oktober 2009
Surdegsbakning
Oj oj, nu är det alltså helg igen, det går snabbt. Nu till helgen får jag äntligen träffa familjen. Vi har som sagt varit lite krassliga de senaste helgerna, men nu är vi pigga och friska som nötkärnor (eller hur man nu säger.) Jag har fått lite brödbakardille nu de senaste veckorna, senaste verket är rågsurdegsbröd med lingon. Nu är jag spänd på att testa kombinationen dinkelmjöl, morötter samt pumpafrön. Det är riktigt kul att experimentera, och faktiskt rätt enkelt att baka bröd. Har testat surdeg nu ett par omgångar, det är så häftigt att verkligen baka ett bröd helt utan jäst. Kemi i praktiken är trots allt rätt intressant. Nä nu måste jag hoppa i säng och njuta av vetskapen att i morgon är det Lööördag... (Bild från recept.nu)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar